Den hårde parmesan benyttes ofte til pasta og risotto. Riv osten til parmesanflager og drys den udover pastaretten – velbekomme!

Parmigiano Reggiano er under tiden blevet kaldt for ”Ostens konge” og er opkaldt efter dens oprindelse, altså områderne Parma og Reggio Emilia. Osten skal komme fra disse områder for at kunne klassificeres som en ægte parmesan. Parmesan er en meget næringsrig ost, eftersom den indeholder 33 g. protein pr. 100 gram.

Arla har en fremragende opskrift på Spaghetti og ostesauce med citron og kapers som kun tager 30 minutter at lave.

Vores Parmesan ost er en god topping.

Købmanden

Parmesan fremstilles af komælk fra aftenmalkning. Herefter tilsættes valle fra gårsdagens produktion indeholdende gærkulturer. Kalveløbe tilsættes, temperaturen sættes til 33 grader og efter 10-12 timer opnår osten sin faste form. Ostemassen nedbrydes herefter til små stykker på 2-4 mm., der så opvarmes til 55 grader. Den nye masse anbringes i forme og placeres så i saltlage i op til 4 uger.

Parmesan er en ost af typen “grana”. Som regel er den sprød og flaget, og smager salt og nøddet.